Komentar dr. Aleksandra Zadela na raziskavo o živosti Slovencev

V sklopu gibanja ‘Kako živ si’ so psihologi raziskovali nivo živosti Slovencev in tiste, ki so manj zadovoljni s svojim življenjem, ozaveščali o bolj aktivnemu življenju. Kako živi dejansko smo Slovenci? 


Gibanje ‘Kako živ si’ se je porodilo iz želje, da bi ljudem, ki so manj zadovoljni s svojim življenjem, ponudili ideje, kako z majhnimi spremembami povečati kakovost njihovega življenja.

Želimo aktivirati veliko število posameznikov, da bi se ti poistovetili z idejo aktivnega življenja in jo uporabljali v svojem vsakdanu. Želimo jih usposobiti,  da bodo sprejemali zrele, avtonomne in odgovorne odločitve, ki bodo povečale kakovost njihovega življenja.

Rezultati raziskav merjenja živosti Slovencev

V raziskavi, v kateri je sodelovalo približno 10. 000 Slovencev, smo ugotavljali nivo živosti Slovencev in ugotovili, da smo precej živi.

Precej živih je 28,1 % vprašanih, podobno število je tistih, ki menijo, da so napol živi – teh je prav tako 28 %. Tistih, ki životarijo, je manj kot desetina – prav nasprotno – polnih življenja pa je 20 % vprašanih Slovencev.

Regionalne porazdelitve kažejo, da najbolj životarijo v Prekmurju, najbolj polni življenja pa so tisti, ki živijo na Gorenjskem in Dolenjskem.

Pridružite se živosti, aktivirajte svojo držo do življenja in začnite v življenju uživati!

Več o gibanju in izsledkih raziskav na spodnji povezavi! 

Pustite svoj komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s