Kje je oseba, v katero sem se zaljubil/a?

Ko najdemo osebo, v katero se zaljubimo in z njo začnemo graditi odnos, imamo občutek, kot da smo narejeni drug za drugega. Vse, kar druga oseba počne, občudujemo, z vsem, kar reče, se strinjamo in ves čas bi lahko preživeli le z njo. A kaj, ko se nam sčasoma zdi, kot da se ta oseba spreminja v nekoga drugega.


”Kot da bi nekdo zamenjal tisto/tistega, ki smo si ga izbrali.”

Ko spoznamo nekoga, ki nas privlači, se vanj/o zaljubimo, ker nas ta oseba sprejema takšne kot smo in kot bi radi postali. Tudi mi njo popolnoma sprejemamo, je ne obsojamo in si je ne želimo spreminjati. Obenem ji tudi zaupamo, brez strahu pred zavrnitvijo ali kritiko. Z njo delimo naše izkušnje, pričakovanja, želje in bojazni. Ko tudi ona z nami deli svojo izkušnjo sveta, imamo občutek, da smo si vedno bližje.Ne moremo si predstavljati, kaj bi lahko bil vzrok nestrinjanja, kaj šele prepira

V začetku razmerja nas nič ne moti in zdi se, kot da bomo do konca skupaj živeli v balončku ljubezni in sprejemanja. Sčasoma, ko se s partnerjem vedno bolje spoznamo, pa se postopoma začnejo kazati medsebojne razlike. Te vedno bolj opazimo in nekatere od njih nas začnejo tudi motiti.

”Od kdaj pa tebe zanima nogomet?”

”Kar naenkrat so njene kolegice bolj pomembne od mene!”

”Včasih sva skupaj izbrala film, zdaj mu pa nič ni všeč, kar izberem!”

Lahko bi našteli še in še primerov, a vsak od nas zase najbolje ve, kaj je tisto, kar ga moti.

Kaj lahko storimo?

Razlike se pokažejo v vsakem odnosu. V določeno osebo se ne zaljubimo zato, ker bi bila odsev nas samih, ampak zato, ker nam je všeč naš pogled nanj.

”Zaljubimo se zaradi našega doživljanja te osebe.”

Morda se partner tekom razmerja ni spremenil, morda smo le opazili tista vedenja, ki jih prej nismo. Mogoče pa je, da je do sprememb v vedenju dejansko prišlo, vendar pa to še ne pomeni, da se partner spreminja v nekoga drugega.Naravno je, da se tekom odnosa pojavijo razlike in nestrinjanja

Pomembno pa je, da se o tem pogovorimo in tako bolje razumemo partnerjevo vedenje – v kolikor se ne pogovarjamo, lahko dobimo občutek, da smo v odnosu z neznancem.

Med pogovorom ne pozabimo, da se pogled nas in partnerja lahko razlikuje in da to ne pomeni, da kateri od naju nima prav. Vsak ima namreč svojo realnost in največ kar lahko naredi je, da jo deli z ljubljeno osebo.


 

Pustite svoj komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s